Места на Земята, които трябва да видите

Най-, най-невероятните места на Земята

33 невероятни места на Земята, които трябва да видите преди да я напуснете.
Salar De Uyuni, Боливия
По време на дъждовния сезон, най-голямата солена (salar – сол от изпански) равнина в света се превръща в най-голямото… огледало в света. Salar се образува след като няколко праисторически езера се обединяват в едно. Образувалата се солена равнина е толкова отразяваща, че се използва за калибриране на сателитите.

Планините Tianzi, Китай
Тези високи и тънки планини са толкова неземни, че са били използвани от Джеймс Камерън във филма „Аватар“. Сформирани са под вода преди 380 милиона години и с течение на времето, потокът унищожава околните пясъчници, като оставя само най-издържливите каменни колони, някои от които достигат 4000 м надморска височина.

Стражите на Арктика, Финландия
Тези стражи са всъщност гигантски дървета, покрити със сняг и лед. Тази причудлива гледка се случва през зимата, когато температурите варират от -40 до -15 градуса по Целзий.

Пещерите Reed Flute, Китай
Тази 240-метрова пещерна система е една от най-популярните забележителности на Китай за над 1200 години. Красивите сталактити, сталагмити и стълбовете са създадени от водна ерозия. В наши дни, те са подчертани от множество цветни светлини, които създават една наистина сюрреалистична среда.

Ледената пещера Skaftafell, Исландия
Ледените пещери са временни структури, които се формират в края на ледниците, когато течаща вода разтопява дупка в ледниците. Плътно опакованият лед има много малко въздушни мехурчета и поглъща цялата светлина с изключение на синята, на което се дължи неговият уникален цвят.

Каньонът Antelope, Аризона, САЩ
Този каньон се сформирана милиони години от течаща вода, която издълбава дълбок, но все още тесен процеп. Заради малкото светлина, която достига в неговите дълбини, стените му се украсяват с различни цветове.

Източник: http://distractify.com/

Към 2 част >>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>