Най-причудливите сгради в света

Най-, най-причудливите сгради в света

Къща-охлюв в София оглави класация за най-причудливи сгради в света :)
София /КРОСС/ Къща-охлюв в столичния квартал „Симеоново” оглави класацията на международния сайт Strangebuildings.com за най-причудливи сгради в света. Ексцентричната постройка изпревари в открито гласуване (с почти 2000 гласа) емблематични сгради като катедралата „Саграда фамилия“ в Барселона, Атомиума в Брюксел и националния стадион на Китай, наричан още Гнездото заради формата му.
Къщата-охлюв изникна през 2008 г. по проект на арх. Симеон Симеонов, а основният материал, с който са изваяни облите й форми, е полимербетон.
Всеки цветен и закачлив детайл от външния облик на къщата е поставен с цел. Разперилата крила калинка върху черупката е всъщност похлупак на комина, рогцата служат едновременно за гръмоотводи и лампи през нощта, клепачите на очите са отдушниците на пететажната сграда.
За толкова години обаче неясно остана предназначението й. В началото се говореше, че охлювът ще бъде частна детска градина или училище за надарени деца. След това огромната шарена къща бе посочена просто за екстравагантна прищявка на неизвестен бизнесмен и жилищна кооперация. Днес изглежда празна. (от cross.bg)
Ще намерите подробности за останалите сгради под снимките в галерията


В младежките си години бях активен художник – живопис, графика, дърворезба (икони и миниатюри). Тези умения, се оказа, ми бяха удивително полезни в последващата ми дейност като графичен дизайнер в студио „Рефлекси”, на което през 1993 г. съм съосновател. През 2001 г. опитах от чудото на интериорния дизайн със своя собствен апартамент. Заплени ме чуството при работата с енергиите и вибрациите на пространството, удовлетвореността от съчетаването на комфорт и уют, сблъсъкът и комуникацията на естествени и модерни материали… И от 2001 г. не съм спирал да се опиянявам от това чувство с помощта на моите клиенти, които ми се довериха. Архитектурно заснемане на обекта в реални размери; Вътрешна архитектура и разпределение – функционално и ергономично ситуиране на интериорното пространство /идеен проект/; Проектиране – пространствено оформление и реконструкции /планировки, разрези и детайли в работни чертежи/; Корекции по ВиК инсталация – изменения и допълнения на местата на ВиК изводи в съответствие с интериорния проект; План софит – проектиране на окачени тавани – дизайн, съобразен с осветление, озвучение, отопление и вентилация; Корекции по ел.инсталация – изменения и допълнения на местата на електричес-ките изводи в съответствие с интериорния проект; Осветление – избор и позициониране на осветителни тела в съответствие със стилистиката и оптималната осветеност на пространствата; Декорация на стени – обшивки, облицовки, цветни мазилки, тапети и др. /подбор на цветове, фактури и материали/; Подови настилки – планировка, вид и подбор на материалите; Дизайн на мебели – работни чертежи с разрези и детайли; 3D визуализации; Авторски надзор; Корпоративна идентичност – Запазен знак, логотип, слоган, Търговска марка, Фирмен цвят, фирмен шрифт. най-причудливите сгради, най-причудливите сгради, най-причудливите сгради, най-причудливите сгради, най-причудливите сгради, най-причудливите сгради, най-причудливите сгради,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>