Места на Земята, които трябва да видите, 2 част

Най-, най-невероятните места на Земята – 2 част

33 невероятни места на Земята, които трябва да видите преди да я напуснете.
Bigar Waterfall, Румъния
Местните жители наричат ​​този водопад „чудото от дефилето Минис“. Мъхът се е образувал с дължина над 8 метра, създавайки един от най-красивите водопади в света.

Море от звезди, Остров Vaadhoo, Малдивите

Grand Prismatic Hot Spring, Уайоминг
Най-големият горещ извор в Съединените щати. Ярките цветове през пролетта са резултат от пигментирани микроби, които растат по краищата на богатата на минерали вода.

Deadvlei, Намибия
Приличат на сюрреалистични картини, но не са. Това са снимки на „Мъртвата долина“, където дърветата се открояват на фона на най-високите пясъчни дюни в света. След като процъфтяваща гора, приближава пустинята, тя е убила целия живот.

Тюркоазените ледове, Езеро Байкал, Русия
Езерото Байкал е най-старото сладководно езеро в света. През зимата, езерото замръзва, но водата е толкова бистра, че можете да видите 40 метра под леда. През март, студът и слънцето образуват пукнатини в ледената кора, което води до образуването на тюркоазените ледени парчета, които виждаме на повърхността.

Socotra, Йемен
Една трета от растителните видове на остров Сокотра не се срещат никъде другаде на планетата Земя. Една от най-странните форми на живот е драконовото кърваво дърво, което прилича на чадър.

Zhangye Danxia Landform, Gansu, Китай
Тези колоритни скални образувания са резултат от червен пясъчник и минерални залежи, образувани в продължение на 24 милиона години. Вятърът и дъждът са издълбали невероятни форми в скалите, образуващи естествени стълбове, кули, клисури, долини и водопади. 

Източник: http://distractify.com/

<< към 1 част

Един отговор so far.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>